Skip to main content
CONSIQUARE MANGA

Семейни Констелации

EXCEPTEUR SINT OCCAECAT CUPIDATAT

CONSIQUARE MANGA

Методът семейни ко­нстелации е създаден от немския терапевт Бeрт Хелингер, в следствие на наблюденията си на по-примитивни племена, където семейните взаимоотношения не са наложени, а следват вътрешен ред, основан на взаимодействието през поколенията и колективното поле.

LOREM IPSUM DOLOR SIT

Индивидуалното ни поведение, чувствата и нагласите ни се разглеждат и осмислят в контекста на по-голямата група, тъй като всеки човек е част от дадено семейство и поема определени роли в семейната структура. Системната работа разкрива как съдбите на ­предхождащите ни хора от семейството влияят на дошлите по-късно. Всеки един член от семейството, включително и тези, които са си заминали поради смърт, болест или раздяла, присъства енергийно и влияе на другите около него. По подобен начин потиснатите емоции на хората в семейството също присъстват и се поемат от другите в системата.

LOREM IPSUM DOLOR SIT

Семейните констелации са подходящ метод, когато всички други терапии не успяват да подкрепят човека. Финото движение между енергия и земен живот, помагат на клиента да разгледа преживяванията и емоциите си отстрани. Понякога човек носи в себе си необясними чувства на Тъга, Болка, Объркване. И колкото и да работи със себе си винаги има усещането, че все още има още нещо.

Така например често попадаме и в едни и същи взаимоотношения, едни и същи разочарования – в тези ситуации констелациите биха помогнали да се отговори на въпроса: „Защо“ Констелацията може да се проведе индивидуално или групово.