Skip to main content
ИнтересноРодители

Ръководтсво за Родителя

By ноември 19, 2020май 21st, 2024No Comments

Да бъдеш родител се оказва едно от най-големите предизвикателства пред младите хора днес. На пръв поглед изглеждаме толкова подготвени с всичката налична съвременна литература, но в действителност, когато на лице имаме проблем с детето ни, нито един сайт не успява да ни успокои напълно.

Ето защо ви предлагам първия онлайн помощник за родителя. Идеята ми е да дам насоки на всеки родител в нужда, без да имам претенции на голям разбирач. В наръчника съм съчетала опита си като психолог и опита си като майка. Там където не ми е помагала майчината роля, винаги съм викала на помощ специалиста, без да забравям, че това е моето дете и то има нужда, преди всичко, от любов, пространство и подкрепа.

И така… разделила съм работата си на няколко кратки глави, в които говоря най общо за няколко основни проблема.

Насладете се на пътуването да бъдете просто родители на своето дете.

Има една много интересна теория, която все повече придобива гласност сред родителите, че в действителност ние имаме право на избор при какви родители да се родим. Тук ще си позволя да залитна в теологията и околутното, което може би няма да се хареса на всеки. Но няма пълно щастие, нали?! Та, теорията казва, че когато се завърти цикълът на учение на душата и дойде време тя отново да се роди, Бог вика при себе си душата, показва й какъв живот ще има, какви ще са родителите й, колко уроци и болки ще мине, след което дава право на душата да живее в нематериална форма около своите родители три месеца. Спомняте ли си онези три месеца преди да забременеете?! Твърде вероятно не. Но точно тогава се сучват много странни и необясними неща на пръв поглед. Започват странни промени в тялото ви, без да сте бременна. Звуци, усещания, аромати… сънища. Всичко това е благодарение на присъствието на тази душата, която решава дали да дойде отново на този свят.

Идеята ми, да ви споделя за тази теория, която е много мащабна, но не е предмет на това ръководство, е да приемете, че вие сте най-добрият родител за вашето дете и ако е възможно да се „излекувате“ от вината, която може би често ви съпровожда в ежедневието.

Детето ви е тук да учи уроци, които няма как да научи, ако вас ви няма..